2009. december 6.

Moreau mosolya

Hogy Dzsudzsák szép szavait ("... az hazudik, vagy nem magyar") parafrazeáljam: Az hazudik, vagy nem férfi, aki nem volt szerelmes a Jules és Jim Jeanne Moreau-jába.

De Moreau mosolya szerintem még a nőket is le kellett hogy vegye a lábukról.




Az élet igazságtalanságát pedig semmi sem mutatja jobban, mint az a tavaly készült fotó, amelynek csak a linkjét merem idetenni. A legerősebb lelkűek vagy teljesen érzéketlenek kivételével senkinek sem ajánlom, hogy ráklikkeljen.

5 megjegyzés:

  1. Olyan sajnálatos, ha egy nőnem tudja vállalni a korát, festékekkel torzítja el, ami még szép lenne...

    VálaszTörlés
  2. írtam ide már valamit régen, de úgy látszik, az elkallódott.
    csaknem akarom annyiban hagyni :)

    nem tudom mi volt szó szerint, de valami olyasmi volt, hogy ne tessék Jeanne fölött sajnálkozni, szép ez az arc nyolcvan évesen is, benne van az a nyolcvan év, mindenestül.
    Bár így tudnánk hordani a ránk mért időt mindannyian.

    (Amiatt, meg, hogy egy nő nyolcvan évesen is kisminkeli magát, érezzétek magatokat megtisztelve, férfiak, csakúgy, mint ha felveszünk a kedvetekért egy elegáns tűsarkút. nna!)

    VálaszTörlés
  3. Szépet írsz, Marguerite, de nem egészen ugyanarról beszélünk.

    Nekem semmi bajom azzal, ha valaki sminkeli magát, függetlenül a korától. Miért is ne?
    Nem Jeanne Moreau arcával van bajom, hanem magammal. Azzal, hogy erre a képre nézve óhatatlanul eszembe kell hogy jusson: hány évtizede annak, amikor ellenállhatatlannak és gyönyörűnek találtam, és azzal van bajom, hogy eszméletlen igazságtalanság, hogy az olyanok is megöregednek, mint ő. Mert beleláthatjuk ebbe az arcba a negyven-ötven évvel ezelőttit, nyilván benne is van – de ettől még olyan, amilyen: fájó és kiábrándító annak, akiben a Jules és Jim-beli arca élt.
    Lehet, hogy ez egy szentimentális, gyerekes hülyeség, de így gondolom.

    (A tűsarkúról pedig csak annyit, hogy az én kedvemért nő még nem vett fel tűsarkút. Sőt, ha igazán a kedvemben akart járni, lehetőleg a lapos sarkút is levette, hogy ne legyen sokkal magasabb…)

    VálaszTörlés
  4. jó, hát az a része a hozzászólásomnak ÉvaZsuzsanna első kommentjének szólt. :)

    én meg arra gondolok, csak az marad fiatal, aki időben meghal, hogy ahogy öregszek egyre jobban szeretek élni, és milyen adomány az, hogy valaki megél egy ilyen (és ilyen hosszú) életet, mint ő.

    Simone Weil valahogy valahol nagyon szépet ír arról, hogy az élőlények szépsége éppen sebezhetőségükben rejlik.

    VálaszTörlés
  5. Jó volt látni a lányt újból a filmből. Bizony-bizony, a lányok is hódoltak neki, elbűvölő teremtés volt a filmben. Én nem is tudtam, ki ő.

    Az öregségről.....nem is tudom...a képeket látván, én egyáltalán nem szeretném sminkelni magam 80 évesen. Sőt! Most készülök hófehér hajú lenni))) 20 évi 'kényszerfestés' után hip-hop, olyan szeretnék lenni, amilyen igazából vagyok.(egy picit félek is az egésztől: feketéből fehérre nem mindennap vált az ember.)

    VálaszTörlés

 
Free counter and web stats