2011. április 5.

Költészet napi előzetes

Versmob 0411 címmel dokumentumfilmet készített a költészet napjára két húszéves egyetemista, Sarlós Dávid és Gyaraki Dávid, valamint huszonéves fiatalokból álló önszerveződő csapatuk. Január óta szerte az országban 44 kortárs magyar költővel beszélgettek a vers, az írás, az olvasás helyéről és szerepéről 2011-ben.
A filmben megszólaló költők: Bajtai András, Beck Zoltán, Bereményi Géza, Bertók László, Busa Pista, Can Togay, Csobánka Zsuzsa, Csukás István, Dunajcsik Mátyás, Falcsik Mari, Gergely Ágnes, Juhász Ferenc, K. Kabai Lóránt, Kántor Péter, Kányádi Sándor, Karafiáth Orsolya, Kemény István, Kemény Lili, Kollár Árpád, Kovács András Ferenc, Krusovszky Dénes, Kukorelly Endre, Lanczkor Gábor, Lator László, Lovasi András, Marsall László, Nemes Z. Márió, Oravecz Imre, Orcsik Roland, Pál Dániel Levente, Parti Nagy Lajos, Peer Krisztián, Simon Márton, Süveg Márk, Szabó T. Anna, Szálinger Balázs, Takács Zsuzsa, Térey János, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Villányi László, Vörös István, Zalán Tibor, Závada Péter.
A felvett 50 órányi nyersanyagból egy 20-30 percesre vágott dokumentumfilm jelenik meg április 11-én, a költészet napján a versmob.hu oldalon. A dokumentumfilm párjaként egy 10 perces kisjátékfilm is készül Versmob 0411 – a virrasztás címmel, amely keretbe foglalja a dokumentumfilmet. A filmet Sarlós Dávid rendezi, az operatőr Kiss Gravi András.
A dokumentumfilm teljes mértékben az alkotók saját pénzéből készül, a fikciós filmhez pedig magánszemélyektől kaptak anyagi támogatást az alkotók.
A dokumentumfilm kétperces előzetese már elérhető a versmob.hu-n.
Meg itt:


Innen

2 megjegyzés:

  1. Popper Péternél olvastam (jó, ha ilyet olvashatok, mert megerősít eddigi hitemben):

    "Én nagyon jóban voltam Vas István költővel és feleségével, Szántó Piroska festővel. Szeretettem oda járni, mert Vas Istvánnak sok mindenben része volt, világháború, holokauszt, őrület, de ő mindig azt gondolta, hogy csak a vers számít."

    VálaszTörlés
  2. A jelek szerint csak holnaptól lesz fenn a versmob.hu-n a dokumentumfilm. Sebaj, így legalább kétnapos lesz a költészet napja.

    VálaszTörlés

 
Free counter and web stats